Erasmus+ akademska mobilnost u Samsunu, Turska

Odsjek za specijalnu edukaciju i Katedra za intelektualne teškoće Pedagoškog fakulteta Ondokuz Mayis Univerziteta u Samsunu bili su domaćini Erasmus+ mobilnosti za akademsko osoblje u kojoj je učestvovao asistent našeg fakulteta mr. Benjamin Avdić.
Cilj mobilnosti i posjete Univerzitetu u Samsunu je razmjena iskustava i komparacija bosanskohercegovačkog i turskog sistema i pristupa edukacijsko-rehabilitacijskoj profesiji i nauci, visokoškolskom obrazovanju stručnjaka ovog profila te razmjena ideja i primjera pozitivne prakse. Tokom sedmodnevne mobilnosti, asistent je upoznat sa nastavnim, naučno-istraživačkim, izdavačkim i društvenim radom Pedagoškog fakulteta i Univerzitetskog centra za istraživanje u specijalnoj edukaciji. Za studente I, II i III godine Odsjeka za specijalnu edukaciju, asistent Avdić je održao predavanja o holističkom pristupu u specijalnoj edukaciji i rehabilitaciji, multidimenzionalnoj procjeni sposobnosti za učenje, te mogućnostima primjene ekspresivnih kreativnih terapija i dramskih tehnika u specijalnoj edukaciji.
Posjeti je prisustvovala i prodekanesa za nastavu prof.dr. Edina Kuduzović. Velike zahvale upućujemo domaćinima Doç.dr. Deniz Özcan i Dr.Öğr.Üye Murat Vural koji su učinili ovu kratku posjetu mjestom učenja, profesionalnog razvoja i budućih vizija.