Obilježen Svjetski dan Multiple skleroze i 20 godina rada i postojanja Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije je od 01.06.-03.06.2023. godine  raznovrsnim programom obilježilo Svjetski dan Multiple skleroze i 20 godina rada i postojanja Društva. Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije je svojim dosadašnjim radom ostvarilo mnoge projekte, koji su od velikog značaja za sve oboljele od ove teške bolesti, te ima i uspostavljenu saradnju sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom.
Na obilježavanju dana i proslavi sudjelovalo je više od 100 osoba oboljelih od multiple skleroze iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. U sklopu predviđenog programa stručnjaci iz područja zdravstva održali su nekoliko tematskih predavanja na kojima su prezentirana najnovija istraživanja i saznanja o liječenju bolesti, te što je još potrebno omogućiti od komplementarnih terapija osobama s MS-om. Jedno od tematskih predavanja održala je i prof.dr. Edina Šarić sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koja već gotovo deceniju sarađuje sa brojnim Udruženjima oboljelih od MS. Prof.dr. Šarić je bila i član žirija u plesnom natjecanju za osobe oboljele od Multiple skleroze koje već tradicionalno Društvo organizira. Društvo je povodom navedenog događaja izadalo i Bilten u kojem su prezentirane realizirane aktivnosti i projekti Društva, te brojni stručni prilozi stručnjaka različitih disciplina koji su involvirani u rad Društva, kao i edukacije, liječenja i rehabilitacije osoba sa MS. U Biltenu se nalazi i prilog prof.dr. Edine Šarić na temu „Multipla skleroza i umjetničko stvaralaštvo“. Osim edukativnog programa, domaćini su za goste priredili poseban kulturno-umjetnički program, gdje su gosti imali priliku da se upoznaju sa muzičkim blagom, kulturom i tradicijom Vukovarsko-srijemske županije.