U Minhenu promovisana knjiga “Teologija praktičnog djelovanja muslimana – Islam i osobe s invaliditetom”

U subotu, 20.05.2023.godine.,  u Minhenu, održana je promocija knjige autora dr. Damir ef. Babajića pod naslovom “Teologija oraktičnog djelovanja muslimana – Islam i osobe s invaliditetom”.  O knjizi su govorili prof. dr. Senad Mehmedinović, profesor na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta Tuzla i autor knjige dr. Babajić.

U uvodnom obraćanju prisutne je poselamio mr. sc Bahrudin ef. Omeragić, pomoćnik glavnog imama Medžlisa Bayern, koji je ukazao na značaj ustrajnosti i istinskog odnosa prema vjeri.

U vrlo emotivnom obraćanju profesor Mehmedinović je ukazao na značaj pisane riječi, važnosti profesionalne rehabilitacije, kao i odnosa vjere i osoba s invaliditetom. Svoje izlaganje usmjerio je na život čovjeka koji se temelji na četiri principa, te promovišući primjenu hagioterapije kao koping mehanizma u suočavanju sa teškoćama. 

Nakon izlaganja profesora Mehmedinovića prisutnima se obratio i autor knjige dr. Babajić. On je u svom izlaganju ukazao na značaj zdravog odnosa među ljudima, na fenomen “invalidne” komunikacije, te na odnos vjere prema osobama s invaliditetom. Na kraju Damir se zahvalio promotorima na vremenu koje su izdvojili i savjetima koje su uputili prisutnim.